העובדת יצאה לחופשה למרות התנגדות המנהלת. היא פוטרה ודרשה פיצויים. האם קיבלה?

פיצויי פיטורים עקב חופשה

לטענתה של העובדת המפוטרת חופשתה כן אושרה על ידי המנהלת לכן פיטוריה נעשו בניגוד לחוק ועליה לקבל הודעה מוקדמת, אי קיום שימוע ופיצויי פיטורים. מנגד, טענה המנהלת, שהעובדת פשוט קבעה עובדה כשהיא יצאה לחופשה בת 3 שבועות על אף מצוקה חמורה בכוח אדם

העובדת שעבדה משרד "כוח הפרסום"  במרכז הארץ במשך שנתיים, ביקשה ממנהלת המשרד לצאת לחופשה בחו"ל. המנהלת, בשל מחסור חמור בכוח אדם, התנגדה אך העובדת בכל זאת יצאה לחופשה ממושכת בת 3 שבועות וזאת מעבר לזכאותה לימי חופשה. בסיום החופשה כשהיא חזרה למקום עבודתה היא פוטרה לאלתר, ללא הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים.

העובדת פנתה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בדרישה לשלם לה פיצויי פיטורים וכן פיצויים בשל אי קיום שיחת שימוע והודעה מוקדמת.

לטענתה של העובדת המפוטרת חופשתה כן אושרה על ידי המנהלת לכן פיטוריה נעשו בניגוד לחוק. מנגד, טענה המנהלת, שהעובדת פשוט קבעה עובדה כשהיא יצאה לחופשה. לדבריה היא לא אישרה את החופשה ואף הוציאה מכתב בו הביעה את התנגדותה המפורשת ליציאת העובדת לחופשה בת 3 שבועות.

מההתכתבויות בין מנהלת המשרד לתובעת, השתכנעה השופטת אריאלה גילצר כץ, כי אכן מנהלת המשרד לא אישרה לעובדת לצאת לחופשה כה ממושכת וזאת בשל מצוקה חמורה בכוח האדם במשרד. אולם העובדת בכל זאת החליטה לצאת לחופשה בתקווה שהמנהלת תבליג על התנהגותה. מה גם, מנהלת משרד ציינה בהתכתבות כי במידה והעובדת תחליט בכל זאת לצאת לחופשה, היא תראה זאת כהתפטרות מצידה לכל דבר ועניין.

השופטת ציינה בפסק הדין כי העובד אינו רשאי להחליט בעצמו על יציאתו לחופשה ללא תיאום על מעסיקו וכי למעסיק שמורה הזכות לא לאשר את החופשה. "התובעת בחרה לצאת לחופשה ללא רשות ועליה לשאת בתוצאות. ברור כיום בפסיקה כי זניחת העבודה מביאה לסיומם את יחסי העובד מעסיק, ובלבד שההיעדרות מעבודה היא ממושכת", כתבה השופטת.

עוד ציינה השופטת בפסק הדין: "משהתובעת נעדרה היעדרות ממושכת ומעבר לזכאותה לימי חופשה ובניגוד גמור לדעתה של הנתבעת, גילתה התובעת דעתה כי אין היא חפצה עוד בקשר עם מעסיקתה. התובעת זנחה את עבודתה ושובה לעבודה נעשה למראית עין בלבד.

בסופו של דבר פסקה השופטת כי התובעת נטשה את מקום עבודתה ואיננה זכאים לפיצויי פיטורים. העובדת תישא בהוצאות שכ"ט עוה"ד – 20,000 שקל פלוס הוצאות משפט בסך 500 שקל. יתרה מכך, העובדת המפוטרת תשלם לנתבעת 4,000 שקל הודעה מוקדמת בשל התפטרותה.

Print Friendly, PDF & Email
מאמרים נוספים באותו נושא
בודק שכר עבודה

אישור בודק שכר

מתן אישור בודק שכר למעסיקים, חברות ובעלי עסקים לפי דרישת משרד העבודה בטרם נקיטת הליכים מנהליים ו/או פליליים. בדרך כלל, אישור בודק

Print Friendly, PDF & Email
למאמר המלא »

עורך דין דיני עבודה

משרדנו נחשב לאחד המשרדים המובילים בתחום דיני עבודה, וממוקם חיפה, המשרד בעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים בכל תחומי דיני העבודה וההיבטים השונים ביחסי עובד-מעביד.