דיני עבודה – שאלות ותשובות

משרדנו נחשב לאחד המשרדים המובילים בתחום דיני עבודה, וממוקם חיפה, המשרד בעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים בכל תחומי דיני העבודה וההיבטים השונים ביחסי עובד-מעביד.


 

למשרדנו מוניטין רב בייצוג עובדים ומעסיקים בבתי הדין השונים ברחבי הארץ, ובעלי המשרד, עו"ד יעקב שניטמן, הינו אחד מעורכי הדין המוערכים בתחום זה וזוכה להכרה ולהערכה רבה בקרב הגורמים המקצועיים השונים.

בדרך כלל, מעסיק חייב להפריש לפנסיה בחלוף חצי שנה ממועד תחילת העבודה אלא, אם כן לעובד היתה קיימת פוליסה פעילה בחברת ביטוח ואז, המעסיק חייב להפריש באופן רטרואקטיבי מיום עבודה ראשון בחלוף שלושה חודשים או אם קיים הסכם עבודה ו/או הסכם קיבוצי ו/או צו הרחבה שחל על מעסיק וקובע הפרשה לגמל מיום עבודה ראשון.

טעות נפוצה אצל מהלי חשבונות וחשבי שכר בעת חישוב ימי חופשה שמגיעים לעובד שכיר כשהם לוקחים את ממוצע שעות עבודה בחודש במקום ממוצע ימי עבודה בשנה.

 

בהתאם לחוק חופשה שנתית, מי שעבד 200 ימים בשנה קלנדרית (ינואר – דצמבר),  נחשב כי משעבד במשרה מלאה ומי שעבד פחות משנה מלאה אז, ימי חופשה מחושבים לפי 240 ימים בשנה.

 

לדוגמא, מי שעבד כל יום 5 שעות וששה ימים בשבוע, במהלך שנה שלמה, זכאי ל-14 ימי חופשה נטו בשנה ראשונה לעבודה * שווי יום רגיל.

כל שכיר בישראל זכאי לתשלום דמי הבראה בחלוף 12 חודשי העסקה אלא, אם כן חל הסכם אישי ו/או הסכם קיבוצי ו/או צו הרחבה הקובע אחרת.

 

כאמור לעיל, בחלוף שנה ראשונה זכאי כל שכיר ל-5 ימי הבראה בשנה. נכון לחודש 01/2019 שווי יום הבראה עומד על 378 ₪.

 

בדרך כלל מחשבים ימי הבראה בהתאם לאחוז משרה. במשרה מלאה של עובד/ת שכיר/ה בישראל נכון לחודש 01/2009 צריך לעבוד  182 שעות בחודש (עובדים שעתיים) במשרה מלאה. לעובד חודשי/ במשכורת צריך לעבוד 186 שעות בחודש ע”מ שהמשרה תחשב כמשרה מלאה.

בהתאם לחוק מחלה, זכאי כל שכיר בישראל ל-1.5 יום מחלה בחודש במשרה מלאה ולצבור עד 90 ימי מחלה אלא, אם כן חל הסכם אישי ו/או הסכם קיבוצי ו/או צו הרחבה שקובע אחרת.  משרה מלאה מחושבת לפי ימי עבודה בחודש. כך למשל, מי שעובד 5 ימים בשבוע נחשה כעובד במשה מלאה אם עבד 21.67 ימים בחודש ומי שעובד 6 ימים בשבוע נחשב כעבד במשרה מלאה אם עבד 25 ימים בחודש.

 

כאמור לעיל, בגין יום מחלה ראשון אין תשלום אולם, רושמים יום זה בניצול. בגין יום שני ושלישי למחלה משלמים 50% משכר יומי רגיל של עובד/ת. החל מיום רביעי של מחלה משלמים 100% משכר יומי רגיל. לעובד שעתי או יומי לא משלמים ולא מנצלים ימי מחלה בימי מנוחה שבועית ובימים שלא עובד. לעובד חודשי/במשכורת משלמים כל ימי מחלה גם אם נפלו בימי שישי ובמנוחה שבועית.

חוק שעות עבודה ומנוחה קובע, כי מי שעובד למעלה מ- 8 שעות ביום (6 ימים בשבוע) או מי שעובד למעלה מ- 8.4 שעות (5 ימים בשבוע) זכאי לגמול שעות נוספות בשיעור 125% בגין שעתיים נוספות והחל משעה שלישית נוספת ואילך, זכאי לגמול שעות נוספות בשיעור 150% מערך שעה רגילה. מי שעובד בלילות בין השעות 22:00 – 06:00, זכאי לשעות נוספות בחלוף 7 שעות רגילות. ערך שעה רגילה כוללת תוספת וותק, תוספת משפחה ועוד תוספות מוכרות וקבועות עפ”י הדין כגון: תוספת משמרת, תוספת מחלקתית וכו’.

כל עובד שכיר בישראל זכאי לתוספת שכר בשיעור 50% משכר תעריף רגיל בגין עבודה ביום מנוחה שבועית ו/או בחג אלא, אם כן חל הסכם עבודה אישי ו/או הסכם קיבוצי ו/או צו הרחבה שחל על מעסיק וקובע שיעור גבוה יותר. לכן, שכרו רגיל של עובד ביום מנוחה שבועית או בחג הוא 150%. על כן, מי שעבד מעל 8 שעות ביום או 7 שעות בלילה ביום שבת או חג זכאי לשעתיים נוספות בשיעור 175% ולאחר מכן, בשיעור 200% .

כל עובד שכיר בישראל זכאי ל- 9 ימי חג בשנה אלא, אם כן חל הסכם עבודה אישי ו/או הסכם קיבוצי ו/או צו הרחבה שחל על מעסיק. למשל, בענף אפייה זכאי עובד/ת שכיר/ה ל- 17 ימי חג ומועדים בשנה.

 

זכאות לתשלום ימי חג בחלוף 3 חודשי העסקה. לצורך 3 חודשים, לוקחים בחשבון גם וותק קודם באותו מקום עבודה ואז, מכפילים בשווי יום רגיל.

 

ועוד, זכאי עובד לתשלום יום חג רק אם עבד יום לפני החג ויום אחרי החג ובחג עצמו לא עבד.

כל עובד שכיר בישראל זכאי לתוספת שכר בשיעור 50% משכר תעריף רגיל בגין עבודה בחג אלא, אם כן חל הסכם עבודה אישי ו/או הסכם קיבוצי ו/או צו הרחבה שחל על מעסיק וקובע שיעור גבוה יותר. לכן, שכרו רגיל של עובד ביום בחג הוא 150%. על כן, מי שעבד מעל 8 שעות ביום  או 7 שעות בלילה ביום חג זכאי לשעתיים נוספות בשיעור 175% ולאחר מכן, בשיעור 200%.

נכון לחודש 01/2009 החזר מקסימלי של נסיעות ליום עבודה הוא 22.60 ₪. אם ישנה תחבורה ציבורית, מעסיק רשאי להחזיר נסיעות בגובה עלות חופשי חודשי, עלות מינימלית.

 

זכאות עובד להחזר דמי נסיעות, אם מרחק בין מקום עבודה לביתו לא פחות מ- 500 מטר או שתי תחנות אוטובוס.

חוק הגנת השכר קובע כי על מעסיק למסור לעובד טופס 161 ומכתב שחרור לחברת הביטוח בתוך 15 ימים ממועד סיום העבודה. עובד זכאי לתשלום פיצויי הנלה כחוק בשיעור 20% לחודש כעבור שלושים יום מיום סיום עבודה היה ובתוך פרק זמן זה, המעסיק לא מסר לעובד טופס 161 ומכתב שחרור כדין. סמכות לפסוק פיצויי הלנה מלאים או חלקיים היא של בית הדין האזורי או בית הדין הארצי לעבודה.

לייעוץ משפטי

תחומי פעילות נוספים:

דיני עבודה

שרדנו נחשב לאחד המשרדים המובילים בתחום דיני עבודה, וממוקם חיפה, המשרד בעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים בכל תחומי דיני העבודה וההיבטים השונים ביחסי עובד-מעביד.


 

למשרדנו מוניטין רב בייצוג עובדים ומעסיקים בבתי הדין השונים ברחבי הארץ, ובעלי המשרד, עו"ד יעקב שניטמן, הינו אחד מעורכי הדין המוערכים בתחום זה וזוכה להכרה ולהערכה רבה בקרב הגורמים המקצועיים השונים.

עורך דין דיני עבודה

משרדנו נחשב לאחד המשרדים המובילים בתחום דיני עבודה, וממוקם חיפה, המשרד בעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים בכל תחומי דיני העבודה וההיבטים השונים ביחסי עובד-מעביד.

כתבות אחרונות

דיני עבודה עורך דין

דיני עבודה עורך דין, מספק שירותים ללקוחות פרטיים, לעסקים ולמוסדות. הוא בקיא בחוקי העבודה הקיימים על כל היבטיהם, ובנוסף, מתעדכן כל העת בשינויים החלים בהם. כדאי לערב אותו כבר כאשר ברור כי נוצר סכסוך עבודה מורכב. הליווי נעשה בבית דין לענייני עבודה וגם מחוצה לו. עו"ד יעקב שטינמן משרד עורכי דין ונוטריון" עוסק בתחום דיני עבודה וניתן לקבל ממנו מידע רב.

דיני עבודה עורך דין – ייעוץ וייצוג

דיני עבודה עורך דין מטפל בשורה של תיקים שחלקם הינם נפוצים מאוד. עובדים נפגעים רבות מאי תשלום שכר מינימום ו/או שעות נוספות, כאשר המעסיק אינו מפריש כספים בגין הפרשות סוציאליות כמו פנסיה. כאשר נמנע מתשלום דמי הבראה, חופש ומחלה, גמול שעות נוספות, עבודה ביום מנוחה שבועית, חגים ועוד. תביעות רבות מוגשות על פיטורין שלא כחוק, על אי תשלום פיצויי פיטורין, על אי עריכת שימוע לפני פיטורין וכדומה. פגיעות נדירות אחרות שגם הן קיימות, הן בנושא של פגיעה בזכויות, התנהלות פוגענית כלפי עובדים ונשים וכדומה. הוא יקבל לידו את התיק וילמד אותו. לא בכל מקרה הוא ימליץ על הגשת תביעה אלא רק במקרה ויש הצדקה חוקית או כספית לכך. בכל מקרה, הוא ינסה קודם להגיע להסכם עם המעסיק בניסיון להימנע מלהגיע לבית דין לעבודה. כך, על ידי שליחת מכתבים, משא ומתן טלפוני או בפגישה ועוד.

ייצוג בבית משפט

גולת הכותרת של טיפולי עורך דין לענייני עבודה, הוא ייצוג בבית הדין האזורי לעבודה וגם בבית הדין הארצי לעבודה בירושלים. תביעה מוגשת במקרים אלו, רק כמוצא אחרון. כאן הוא יגייס את כישוריו ויטען לטובת לקוחו. הוא יציג מסמכים התומכים בגרסתו, יביא תקדימים משפטיים ופסיקות המוכיחות כי טיעוניו נכונים ועוד. הצלחתו תחזיר ללקוחו כספים שנלקחו ממנו ובמקרים מסוימים הכוללים הפרות חוק בוטות, אף ייקנס המעסיק.

עורך דין

עורך דין דיני עבודה בחיפה

עורך דין לדיני עבודה, מתמחה בתחום ומייצג עובדים ומעסיקים. הוא מכיר את כל חוקי העבודה ומעודכן בשינויים ותיקונים אשר חלים לגביהם מעת לעת. הייצוג נעשה בבית הדין לעבודה  אבל גם מחוק לכתליו, הכול בהתאם לנסיבות. כדאי לערב אותו כבר כאשר מתברר שנוצר סכסוך עבודה מורכב. עו"ד יעקב שטינמן משרד עורכי דין ונוטריון" עוסק בתחום דיני עבודה וניתן לקבל ממנו מידע רב.

עורך דין לענייני עבודה בחיפה – ייעוץ וייצוג

עורך דין לדיני עבודה, מטפל במקרים בעייתיים שונים בהם מתגלעים סכסוכים בנושאי עבודה. אין ספק כי הנפגעים העיקריים הם העובדים העלולים להיות מקופחים בנושאים רבים. כך אי תשלום שכר מינימום ותנאים סוציאליים כמו הפרשות כספיות לפנסיה, תשלום חופש והבראה, דמי מחלה ועוד. סכסוכים אחרים הינם על נושא הפיטורין. לעיתים, זה על עצם הפיטורין, ולעיתים, על הסכום שנקבע וכדומה. עורך דין מומחה לדיני עבודה, יכול לבדוק כל מקרה לגופו ולהעריך את סיכויי הזכייה בתביעה. לפעמים, הסיכויים נמוכים ואין עילה לתביעה. יש מקרים אחרים בהם לא כדאי לתבוע כספית וכדומה. בנוסף הוא מעניק ייעוץ וייצוג גם למעסיקים. כך למשל, הוא יכול להגן גם על מעסיק שנתבע על ידי עובד, לתבוע עבורו את המוסד לביטוח לאומי ולטפל בנושאים נוספים.

דרכי פעולה

במקרה ויש עילה לתביעה, יקבל עורך דין לדיני עבודה את התיק לידו וינסה לקבל את המגיע ללקוחו על ידי פנייה ישירה למעסיק באמצעות מכתב, על ידי משא ומתן ועוד. תביעה לבית הדין לעבודה היא המוצא האחרון ונעשית רק כאשר ברור לעורך הדין כי יש סיכוי לתביעה. בבית הדין האזורי לעבודה  יגייס עורך הדין את כל כישוריו, על מנת לשכנע בצדקת טענות לקוחותיו. הוא יציג תקדימים משפטיים, יצרף מסמכים תומכים וחוות דעת ועוד.

לייעוץ ללא התחייבות עם עורך דין דיני עבודה​ מלאו את הטופס וניצור איתכם קשר בהקדם