תשלום גמלה מביטוח הלאומי
החוק מעניק זכות לעובד שכיר אשר הועסק בחברה שנמצאת בפירוק או שהיא פשטה רגל, לקבל תשלום גמלה מביטוח הלאומי
חברת האבטחה והניקיון "ביטחון לאומי 1992", בבעלותם של מוטי ויחיאל דהן, פועלת בארץ למעלה מ- 20 שנה. היא נחשבה לאחת מהחברות הגדולות והוותיקות במשק, והגדולה ביותר בצפון הארץ. עד היום. היום החברה נקלעה לחובות של 8.5 מיליון שקל לנושאים שונים, בהם גם העובדים עצמם. כתוצאה מכך היא נכנסה להליך של פירוק זמני (עדיין לא הקפאת הליכים). 170 מתוך 200 עובדי החברה צפויים לקבל מכתבי פיטורים.
שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, אלכסנדר קיסרי, מינה לאחרונה את עו"ד ליאור מזור, כמפרק זמני לחברה. "המדובר בחברה שהגיעה לסוף דרכה במתכונתה הנוכחית, כאשר אין בידיה לפרוע את חובותיה לנושים השונים, ובהם למבקשים", נכתב בבקשה להקפאת הליכים של החברה.
למעשה, בקופת החברה לא נותר די כסף לשלם לעובדים והיא עלולה להיקלע להפעלה גירעונית. עקב כך אושר הפירוק הזמני של החברה.
ומה יקרה לעובדי החברה המפוטרים? מה אומר החוק לגביהם?
החוק מעניק זכות לעובד שכיר אשר הועסק בחברה שנמצאת בפירוק או שהיא פשטה רגל, לקבל תשלום גמלה מהביטוח הלאומי. סכום כסף זה, המשולם במקום השכר הרגיל שלא קיבל העובד ונכנס ישירות לחשבון הבנק של העובד, כולל שכר עבודה, פיצויי פיטורין ותשלום לקופת גמל.
החוק אוסר על העובד השכיר אשר הועסק בחברה שנמצאת בפירוק או שהיא פשטה רגל, להגיש תביעה נגד החברה עד להשלמת הליכי פירוק והקפאת הליכים וכן באישור בית המשפט.
על מנת לקבל את הגמלה מהביטוח הלאומי, על העובד להגיש למפרק או לנאמן (לא לביטוח לאומי) טופס תביעה לתשלום חוב שכר עבודה ופיצויי פיטורין. אל טופס זה יש לצרף:
• תלוש משכורת ראשון (המעיד על מועד תחילת העסקה בחברה)
• תלושי משכורת אחרונים
• מסמך מקופת הגמל בו מצוין סך הפיצויים שנזקפו לזכותו של העובד
• אישורים מיוחדים המעידים על כך שהעובד עבד בחברה ברציפות וזכויותיו הסוציאליות נשמרו בהתאם.