עובד התפטר ודרש פיצויי פיטורים
השומר עבד בחברה במשך שנתיים. בבית הדין הוא טען שהתפטר מרצונו מנסיבות המזכות אותו בפיצויים פיטורים. מנגד טענו בחברת השמירה שהעובד עבד במשרה חלקית ונסיבות ההתפטרות שלו אינן מזכות אותו בפיצויים
החוק אומר פיצויי פיטורים יכולים לקבל רק העובדים אשר פוטרו על ידי המעסיק ולא התפטרו מרצונם. עם זאת, קיימות נסיבות המזכות את העובד שהתפטר בפיצוי מלא, כדין מפוטר.
לאחרונה, בית הדין הארצי לעבודה, דן בסוגיית הנסיבות המאפשרות לעובד לקבל פיצויי פיטורים, על אף שהוא זה שהתפטר. שומר בחברת השמירה "נוף ים ביטחון" התפטר מתפקידו והגיש נגד החברה תביעה בדישה לשלם לו פיצויי פיטורים ותשלומים סוציאליים שלא שולמו לו.
השומר עבד בחברה במשך שנתיים. בבית הדין הוא טען שהתפטר מרצונו מנסיבות המזכות אותו בפיצויים פיטורים. לטענתו החברה לא שילמה לו זכויות סוציאליות שונות בגין תקופת העסקתו, זכויות כמו דמי נסיעות, שעות נוספות, שעות שבת, דמי חגים, דמי הבראה והפרשה פנסיונית. הוא התריע לא פעם בפני מנהליו אך הם לא טיפלו במצב.
מנגד טענו בחברת השמירה שהעובד עבד במשרה חלקית ונסיבות ההתפטרות שלו אינן מזכות אותו בפיצויים. כמו כן, התביעה הוגשה בשיהוי ניכר. עוד טענו בחברה שלעובד שולמו שעות נוספות באופן גלובלי וכי כל הניכויים משכרו בוצעו בידיעתו של התובע.
השופטת, כרמית פלד, קיבלה ברובה את התביעה. היא מצאה שאכן לא שולמו לעובד תנאים סוציאליים המגיעים לו על פי חוק. למשל, בנוגע לשעות נוספות ששולמו לו כביכול גלובלי, מצאה השופטת שהתשלומים לא היו עקביים ולא שיקפו 9% מהשכר כמקובל.
בסופו של דבר פסקה השופטת לשלם לעובד פיצויי פיטורים בגובה של 21 אלף שקל. כמו כן, היא חייבה את הנתבע לשלם הוצאות משפט בסך 5,500 שקל.