שי לחג: רוב העובדים יקבלו תווי קנייה בממוצע של 750 שקל, באזור השרון ובדרום יקבלו הכי הרבה

שי לחג

במקום הראשון בטבלת המתנות השוות – עובדי מפעלי ים המלח שקיבלו צ'ק על סך 2,800 שקל. אחריהם עובדי טבע שנפשו עם משפחותיהם בדרום איטליה ובבורגס ובנוסף גם קיבלו שי בשווי של 1,500 שקל

 

בפסח כולם מקבלים מתנות. ככה נהוג אצלנו. ולא רק מחברים וקרובי משפחה, גם בעבודה. החוק אומנם לא מחייב את המעסיקים, אלא אם הארגון חתום על הסכם קיבוצי המפרט את חובת השי לעובד. עם זאת, רוב השכירים בישראל כן מקבלים מתנות פעמיים בשנה. הן משום שאחוז גדול מאוד של ארגונים חתומים על הסכומים קיבוציים והן כי זו הזדמנות מצוינת למעסיק להעביר מסר מעודד לעובד. כמה מעודד ומי מהמעסיקים משקיע הכי הרבה כדי לעודד ולהודות? הנה כל התשובות והמספרים.

3.5 מיליארד שקל ל- 2.3 מיליון עובדים
על פי סקר של חברת ועדים, אשר נערך בקרב 1,000 ארגונים שונים ברחבי הארץ, נראה שהשנה השי לחג גדל ב- 10% בהשוואה לפסח אשתקד. ועדי העובדים השקיעו השנה 3.5 מיליארד שקל ברכישת מתנות ל- 2.3 מיליון עובדים. גובה השי הממוצע השנה עמד על 750 שקל לעובד זוטר. בקרב המנהלים הסכום טיפס ל- 6,000 שקל בממוצע.

גם השנה, את המתנות השוות ביותר קיבלו העובדים תחת הוועדים הגדולים והחזקים ביותר במשק. במקום הראשון בטבלת המתנות השוות – עובדי מפעלי ים המלח שקיבלו צ'ק על סך 2,800 שקל. אחריהם עובדי טבע שנפשו עם משפחותיהם בדרום איטליה ובבורגס ובנוסף גם קיבלו שי בשווי של 1,500 שקל. עובדי רפאל, למשל, נסעו לחופשה מפנקת באתונה, עובדי תדיראן ביקרו בברצלונה וברלין ועובדי מפעל הפייס הסתפקו באילת וים המלח.

עובדי הבנקים קיבלו כ- 1,000 שקל
עובדי בנק ישראל נהנו השנה משי הגובה של 1,200 שקל. ברשות שדות התעופה, חברת החשמל, מספנות ישראל, אלקטרא ואלת"א קיבלו שי בשווי של 1,100 שקל.

עובדי הבנקים קיבלו השנה מתנה בשווי של 900 שקל. במשרדי הממשלה נהנו מ- 700 שקל וברשויות המקומיות מ- 600 שקל. בהיי-טק השי הממוצע עמד השנה על 400 שקל בלבד. ואם התעניינתם כמה קיבלו העובדים של מובילאיי, שהשנה עשתה אקזיט של כ- 15 מיליארד דולר, מדובר במתנה של 1,000 שקל.

750 שקל לעובדי השמירה והניקיון
על פי סקר של חברת עוקץ מערכות, אשר נערך בקרב 273 מעסיקים ממגזר הפרטי בתחום השמירה והניקיון, נמצא כי השנה העובדים הבכירים נהנו ממתנות בשווי של 750 שקל. העובדים הפשוטים קיבלו כ- 90 שקל בלבד. עובדי ענף הסיעוד קיבלו רק 80 שקל. בענף המסחר והשירותים השי עמד על 250 שקל.

תווי קנייה – המתנה הפופולארית ביותר
על פי סקר של חברת סודקסו, אשר נערך בקרב 100 מנהלים ממגזר העסקי, המתנה הפופולארית ביותר גם השנה היא תווי קנייה. 65% מהמעסיקים חילקו השנה תווי קנייה. 16% מהעובדים קיבלו מארזי שי ו- 13% קיבלו כסף מזומן. בקרב 33% מהעובדים גובה השי בפסח היה גבוה מזה שבראש השנה.

באזור השרון והדרום קיבלו הכי הרבה
בפילוח גיאוגרפי נראה שהשכירים באזור השרון והדרום קיבלו השנה את המתנות השוות ביותר – כ- 400 שקל. באזור תל אביב המעסיקים חילקו מתנות בשווי של כ- 350 שקל. לעומת זאת, באזור חיפה קיבלו השנה רק 300 שקל ובאזור ירושלים רק 280 שקל.

עוד מספרים ממגזר הפרטי שהגיעו דרך עוקץ מערכות: בתחום הפיננסים וההשקעות קיבלו העובדים השנה 680 שקל; בויזה כאל – 510 שקל; בבזק – 450 שקל; בחנויות ומעבדות סלולר – 310 שקל; במוסכים – 180 שקל; בתעשיית המזון – 155 שקל.

מאמרים נוספים באותו נושא
ייצוג מעסיקים

שירות משפטי למעסיק

שירות משפטי למעסיק בשנת 2023 – הגנה משפטית וייעוץ מקצועי בעידן העסקים המשתנה במהירות והדרישות המשפטיות המורכבות, מצויה צורך עולה בשירות משפטי

למאמר המלא »
הודעה לעובד

הודעה לעובד

מאמר זה ידון בחובת הודעה לעובד ולמועמד לעבודה בהתאם לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002(להלן החוק).

למאמר המלא »

עורך דין דיני עבודה

משרדנו נחשב לאחד המשרדים המובילים בתחום דיני עבודה, וממוקם חיפה, המשרד בעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים ומעסיקים בכל תחומי דיני העבודה וההיבטים השונים ביחסי עובד-מעביד.